Terminator: Dark Fate

Linda Hamilton is terug in Terminator: Dark Fate!

Veronica - zaterdag 9 december om 20:00

© Skydance & Paramount Pictures
In Terminator: Dark Fate, deel 6 in de reeks alweer, doet niet alleen oude rot Arnold Schwarzenegger weer mee. Ook oudgediende Linda Hamilton is terug als Sarah Connor.

Opeens was het daar: wéér een nieuw Terminator-hoofdstuk. Met oudgedienden Schwarzen­egger én Linda Hamilton nog wel. Deze stoere vrouw laat op haar 63e alle jonkies een poepje ruiken. 

Terminator: Dark Fate

De Mexicaanse Dani (Natalia Reyes) krijgt in Terminator: Dark Fate een Terminator uit de toekomst achter zich aan. Tegelijkertijd arriveert er een geavanceerde menselijke krijger (Mackenzie Davis) die haar moet beschermen.

Al snel sluit ook Sarah Connor (Linda Hamilton) zich aan, die nog altijd een appeltje met Terminators te schillen heeft. Deze Terminator uit de nieuwste generatie is geen makkelijke jongen, dus extra hulp uit onverwachte hoek is welkom.

Arnold Schwarzenegger is te zien in de enige rol die hij met verve én verrassende humor kan spelen: een robot. De man stond niet vooraan bij het uitdelen van acteertalent, maar zelfspot heeft hij wel.

Linda Hamilton

Voor Linda Hamilton is Terminator Dark: Fate haar eerste rol in een Terminator-film sinds Terminator 2: Judgment Day uit 1991. Tussendoor was haar stem nog een keer te horen in Terminator Salvation uit 2009, maar zelf kwam ze in de film niet voor. De actrice had het erg naar haar zin op de set. Regisseur Tim Miller moest haar steeds zeggen dat ze niet mocht glimlachen in de scènes waarin ze moest schieten.

Meer over