Terminator Salvation

Christian Bale vecht tegen Skynet

Veronica - zondag 30 augustus om 22:20

© © 2009 Columbia TriStar Marketing Group, Inc. All Rights Reserved.
Terminator Salvation is alweer de vierde film in de serie over de strijd tussen de mens en het allesvernietigende computernetwerk Skynet. Deze keer moeten we het zonder oer-Terminator Arnold Schwarzenegger doen.

In 2018 heeft Skynet zo goed als de hele mensheid uitgeroeid. Een klein groepje overlevenden blijft dapper weerstand bieden tegen het machtige en vernielzuchtige computersysteem.

Terminator Salvation

De leider van dat dappere groepje is niemand minder dan John Connor (Christian Bale). John is de zoon van Sarah Connor, de heldin uit de eerste twee Terminator-films.

Het is Skynet ondanks alle killer robots die het op John heeft afgestuurd nog niet gelukt om hem uit de weg te ruimen.

Dat wil niet zeggen dat John het in Terminator Salvation voor de wind gaat. Integendeel. Hij en zijn collega-verzetsstrijders doen er alles aan om Skynet en de Terminators te stoppen.

Op een dag biedt ene Marcus Wright (Sam Worthington) John zijn hulp aan.

Wantrouwen

John weet niet of Marcus wel te vertrouwen is. Dat hij aan geheugenverlies lijdt vindt John ook al niet heel vertrouwenwekkend.

De extra handjes kan John wel heel goed gebruiken. Het verzet moet niet alleen Skynet van zich af zien te houden, ze moeten ook tiener Kyle Reese (Anton Yelchin) zien te beschermen.

Als hij volwassen is moet Kyle terug in de tijd reizen om in het verleden verzetsleider John Connor te verwekken.

Lukt het John om zijn toekomstige vader veilig terug naar het verleden te sturen? Is Marcus wie hij zegt dat hij is? Je ziet het in Terminator Salvation.

Meer over