Terug naar de kust

Linda de Mol heeft een stalker in Nederlandse thriller Terug naar de Kust

NPO 3 - zaterdag 14 oktober om 21:56

© RCV
In de thriller Terug naar de Kust speelt Linda de Mol een belaagde vrouw die teruggaat naar haar ouderlijk huis. Daar lijken vreemde dingen te gebeuren, of ligt het misschien aan haarzelf?

Maria (Linda de Mol) is haar ontrouwe vriend zat. Als ze weer zwanger van hem raakt (ze heeft al twee kinderen), besluit ze dat het anders moet. Ze laat abortus plegen en dumpt de vent.

Terug naar de Kust

Of het haar ex is of iemand anders weet Maria niet, maar er is iemand die niet blij is met haar keuze. Na die abortus krijgt ze namelijk te maken met een stalker. Om aan die stalker te ontsnappen verruilt Maria in Terug naar de Kust Amsterdam voor haar ouderlijk huis in Zeeland. Maria's zus Ans (Ariane Schluter) woont tegenwoordig in dat huis.

Hoewel het er prachtig is, komt Maria niet tot rust: het huis brengt pijnlijke herinneringen bij haar boven. Bovendien weet haar stalker haar ook in Zeeland te vinden.

Linda de Mol

Terug naar de Kust is een verfilming van de bestseller van thrillerschrijver Saskia Noort. Naarmate het verhaal vordert draait Maria steeds verder door. Dat is precies wat Linda de Mol interessant aan haar vond: "De kijker moet na verloop van tijd ook gaan twijfelen of het allemaal wel echt is wat ik beleef of denk te beleven. Zelfs mijn kinderen in de film vervreemden van me. Het maakt de rol niet alleen interessant, maar ook erg leuk om te spelen”, zo vertelde ze aan NLfilmdoek.nl.

Meer over