Terugkijk-tip: Noord Zuid

Vorige week begon de serie Noord Zuid, over een rechercheur die een bizarre moord in Amsterdam moet oplossen. En Noord Zuid is niet zomaar een politieserie: het is een heel goede. Terugkijken dus. 

Dan ziet u meteen hoe rechercheur Dana na haar scheiding weer aan het daten is geslagen, voordat ze wordt weggeroepen door haar collega’s en een dubbele moordzaak in een hijskraan boven het IJ aantreft. Ariane Schluter is een van onze beste actrices en dat zie je meteen. 

Noord Zuid 

Ariane Schluter vertelde aan Televizier dat Nood Zuid geen standaard politieserie is. „Noord Zuid is grimmig en geestig. De persoonlijke verhaallijnen zijn minstens zo belangrijk als de misdaadzaken. Er is één grote zaak die over alle afleveringen loopt. En door de korte zaken die lopen, krijg je als kijker mee wat er op een politiebureau gebeurt; de dagelijkse grapjes, de lichtheid. Alles bij elkaar maakt dat de serie heel gaaf. En dan staan de afleveringen meestal ook nog in het teken van een bepaald thema. Alles grijpt in elkaar.”

Bekijk Nood Zuid hier terug.

Reageren