Testament of Youth

Alicia Vikander trekt haar eigen plan

Eén - zaterdag 6 november om 21:24

In Testament of Youth speelt Alicia Vikander een jonge vrouw die – tegen de wil van haar ouders in – haar eigen plan trekt. Het brengt haar naar de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

In 1933 verscheen Testament of youth. Het boek – het eerste deel van Vera Brittains memoires – beschrijft de ervaringen van een vrouw tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Testament of Youth

In 1914 hebben de ouders van Vera (Alicia Vikander) haar toekomst helemaal uitgestippeld. Er staat zelfs een huwelijkskandidaat klaar.

Maar Vera heeft andere plannen: ze vertrekt naar Oxford om te studeren. Ze gaat veel om met haar broer Edward (Taron Egerton) en diens beste vriend Roland (Kit Harington).

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, gaan Edward en Roland naar het front. Vera gaat mee; de mannen vechten, zij werkt als verpleegster. Testament of Youth maakt van het verhaal van Vera Brittain vooral een tragisch liefdesverhaal. Haar schrijverschap en pacifisme komen minder aan bod. Toch blijft er genoeg over voor een onderhoudende, meeslepende film.

Alicia Vikander

Oorspronkelijk had regisseur James Kent iemand anders op het oog voor de hoofrol in Testament of Youth. Saoirse Ronan zou schrijfster Vera Brittain spelen.

Toen zij zich moest terugtrekken – Ronan had het te druk met andere filmprojecten – ging Kent op zoek naar een vervanger. Zo kwam hij uit bij de Zweedse actrice Alicia Vikander.

Meer over