The A-Team

The A-Team is terug

Viaplay TV - zondag 17 maart om 20:30

© 20th Century Fox (via Warner Bros. Pictures International)
The A-Team is terug! De opgefriste cast, met namen als Liam Neeson en Bradley Cooper, geeft de populaire jaren 80-serie een eigentijds filmjasje.

Regisseur Joe Carnahan ging de uitdaging aan om van een van succesvolste tv-series ooit te verfilmen: The A-Team. Zelf is hij verguld met het resultaat dat in 2010 uitkwam. 

The A-Team

In een interview met Nu.nl vertelde Carnahan: "Het heeft erg lang geduurd voordat dit verhaal rond was. De moeilijkheid zat hem in de succesformule van The A-Team. Die code bleek lastig te kraken. Na onnoemelijk veel uren schaven, zagen en weer opbouwen is er een pareltje uitgekomen."

Wie een kopie verwacht van het oude The A-Team komt bedrogen uit.

"We hebben iets gemaakt dat zowel de hardcorefans als mensen die de serie nooit hebben gezien, moet kunnen bekoren. Je moet in deze tijd geen logisch vervolg maken op iets dat een hit was in de jaren 80."

De beelden van vroeger komen dus niet terug en ook de cast is vernieuwd. "Simpelweg omdat de originele leider van de groep niet meer onder ons is," vertelt Carnahan.

"Als er eentje niet meer mee kan doen, dan kunnen de andere drie ook niet meedoen. Zij zijn legendes op het televisiescherm, ik heb vier jongens gevonden die op het witte doek schitteren.’"

Liam Neeson

De klassieke personages keren ook in de filmversie van The A-Team terug, maar nu dus gespeeld door andere acteurs.

Actieheld op leeftijd Liam Neeson speelt leider Hannibal en Bradley Cooper is te zien als womanizer Face. Sharlto Copley speelt de doorgedraaide piloot Murdock en worstelaar Quinton 'Rampage' Jackson geeft gestalte aan het imposante fysiek van B.A. Baracus.

Meer over