The Addams Family

De griezeligste familie ter wereld is terug op Paramount Network

Paramount - woensdag 8 mei om 20:28

© FOX
De familie Addams is op z'n zachtst gezegd nogal zonderling. Vader Gomez, moeder Morticia en hun kids Wednesday en Pugsley wonen niet in een gezellig huisje, maar in een heus griezelkasteel.

Dat is niet het enige gekke aan de familie. De Addamsjes hebben een nogal griezelig gevoel voor humor en ook hun personeel is een beetje aan de rare kant.

The Addams Family

Zo is daar de butler Lurch (een rol van Nederlander Carel Struycken). Hij is boomlang, doodeng en lijkt als twee druppels water op het monster van Frankenstein. Ook leuk: huisdier Thing is een hand. The Addams Family zelf past prima tussen al die rare, griezelige dingen.

Gomez (Raul Julia) en Morticia (Anjelica Huston) hebben een hang naar het lugubere. Wednesday (Christina Ricci) en Pugsley (Jimmy Workman) spelen liever met kleine guillotines dan met poppen. Het is gedaan met de relatieve rust in huize Addams als verloren oom Fester (Christopher Lloyd) na jaren ineens weer op de stoep staat. Maar is deze man wel echt oom Fester?

Stripverhalen

The Addams Family is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die in de jaren 60 erg populair was in Amerika. Die serie is dan weer gebaseerd op de The Addams Family-stripverhalen die tussen 1938 en 1988 in weekblad The New Yorker verschenen. Striptekenaar Charles Addams liet zich voor die verhalen inspireren door zijn 'hometown' Westfield, New Jersey. Een stadje vol grote Victoriaanse huizen en spookachtige begraafplaatsen.

Kun je geen genoeg krijgen van The Addams Family? In 2019 en 2021 kwamen er animatiefilms over de griezelfamilie uit: The Addams Family en The Addams Family 2, met stemmen van Charlize Theron, Oscar Isaac en Chloë Grace Moretz.

Meer over