The Adventures of Tintin

Kuifje komt opnieuw tot leven in Steven Spielbergs The Adventures of Tintin

Veronica - woensdag 3 april om 23:31

© Columbia Pictures
In de jaren 60 en 70 waren er al de tekenfilms naar de Kuifje-stripboeken van striptekenaar Hergé. In 2011 kwam Kuifje nog meer tot leven in The Adventures of Tintin van Steven Spielberg.

Kuifje koopt op een markt een prachtig schaalmodel van het schip De Eenhoorn. Het ding blijkt aanwijzingen te bevatten naar een verborgen schat.

The Adventures of Tintin

Kuifje is in The Adventures of Tintin dan ook niet de enige die het scheepje wil hebben. De gemene schurk Sakharin (gemodelleerd naar regisseur Steven Spielberg) wil de schat koste wat kost in handen krijgen. Daarom besluit hij Kuifje en Bobbie te ontvoeren. 

Gelukkig weet kapitein Haddock het tweetal te bevrijden. Gedrieën gaan ze op zoek naar het geheim van De Eenhoorn.

Steven Spielberg

Striptekenaar Hergé, de schepper van Kuifje, overleed in 1983. Naar verluidt was hij een groot liefhebber van Spielbergs werk en dat was wederzijds. Spielberg was verkocht toen hij een (Frans) Kuifje-album onder ogen kreeg. Hoewel hij van de taal niets begreep, vond hij de tekeningen zo aansprekend dat hij direct met het idee speelde om ze tot leven te brengen.

Vlak voor zijn dood in 1983 gaf Hergé Steven Spielberg toestemming om zijn verhalen te verfilmen. Bijna dertig jaar later achtte Spielberg de techniek ver genoeg ontwikkeld om Hergés werk eer aan te doen en leverde hij met The Adventures of Tintin een prachtig ogende animatiefilm af.

Meer over