The Amazing Spider-Man 2

Andrew Garfield redt New York als de nieuwe Spiderman

Veronica - donderdag 14 juli om 20:30

© vmattes@3plus.tv
In The Amazing Spider-Man 2 kan Peter Parker zijn belofte om New York te beschermen tegen het kwaad in praktijk brengen: the Big Apple krijgt te maken met niet een, maar twee levensgevaarlijke superschurken.

In The Amazing Spider-Man 2 is Peter Parker (Andrew Garfield) helemaal gewend aan zijn rol als superheld. Toegegeven: zijn superkrachten brengen een grote verantwoordelijkheid met zich mee, maar Spidey heeft er het volste vertrouwen in dat hij die aankan.

The Amazing Spider-Man 2

Buiten die zware verantwoordelijkheid heeft het superheldenschap ook een hoop prettige kanten voor Peter. Want wat is er nou leuker dan in Manhattan van wolkenkrabber naar wolkenkrabber te slingeren?

Weinig. Nou vooruit, hij geniet ook behoorlijk van zijn tijd met Gwen (Emma Stone).

Die betrekkelijke rust duurt natuurlijk niet lang in The Amazing Spider-Man 2: Peter heeft beloofd New York te beschermen. Dus als schurken Electro (Jamie Foxx) én de Green Goblin het op de stad gemunt hebben, moet hij aan de bak.

Als zijn oude vriend Harry Osborn (Dane DeHaan) terugkeert naar New York, realiseert Peter zich dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: het bedrijf OsCorp.

Andrew Garfield

The Amazing Spider-Man 2 is de laatste film waarin Andrew Garfield de rol van Peter Parker speelt: in het in 2017 verschenen Spider-Man: Homecoming is Tom Holland te zien in de hoofdrol.

Ook in Spider-Man: Far from Home trekt Tom Holland het blauw-met-rode spandex spinnenpakje weer aan. Die film ging op 4 juli 2019 in première.

Meer over