The Angry Birds Movie

De vogels vechten tegen de varkens in The Angry Birds Movie

Com. Centr. - zaterdag 16 oktober om 18:59

Heb je zin in een vrolijke, kleurrijke animatiefilm? Dan zit je bij The Angry Birds Movie zeker aan het juiste adres. 

Meteen bij het verschijnen in 2009 was de mobiele game Angry Birds een dikke hit. Miljoenen mensen hadden het appje op hun telefoon staan. Ook de vervolgen van de game waren een groot succes. Tijd dus om er een film van te maken, zo moeten de makers hebben gedacht. 

The Angry Birds Movie 

Maar wat voor verhaal hang je op aan een spel dat zelf niet echt een verhaal heeft? Waarom schieten boze vogels zichzelf per katapult op de gebouwen van groene varkens af? 

The Angry Birds Movie probeert die vragen te beantwoorden. De film speelt zich af op het idyllische tropische eiland waar de vogels – die niet kunnen vliegen – wonen. Het leven is er goed, reden tot klagen is er niet. Tot er een stel groene varkens op het eiland arriveert. De meeste vogels heten hen hartelijk welkom, maar niet iedereen.

De opvliegerige Red vertrouwt de varkens niet. Samen met twee vriendjes gaat hij uitzoeken wat de groene beesten van plan zijn.

Vervolg

De makers van The Angry Birds Movie hadden het goed gezien: de film werd een hit. De boze vogels brachten wereldwijd ruim 350 miljoen dollar in het laatje. Daarmee is Angry Birds na WarcraftDetective Pikachu en Rampage nummer vier op de lijst met succesvolste videogameverfilmingen. Bovendien is het de lucratiefste Finse film ooit gemaakt.

Genoeg redenen voor een vervolg. Dat kwam er ook: in de zomer van 2019 verscheen The Angry Birds Movie 2.

Meer over