The big balance

BN'ers balanceren op grote hoogtes in The Big Balance

SBS 6 - zaterdag 11 december om 20:00

© William Rutten
Zes BN'ers gaan in de nieuwe en ijzingwekkende show The Big Balance de ultieme uitdaging aan: ze gaan highlinen. Oftewel het lopen en balanceren op een meterslange strakgespannen smalle lijn op grote hoogte. Vandaag is de allereerste aflevering te zien op SBS6.

Na programma's als Sterren Dansen Op Het IJs, It Takes Two en Sterren Springen zoekt de nieuwe SBS6-reeks The Big Balance het ietsje hogerop. In het diepste geheim hebben zes sportieve BN'ers de afgelopen vier maanden getraind om te kunnen highlinen: balanceren op een dun koord terwijl ze heen en weer proberen te lopen op grote hoogte. Wie gaat dat het beste af en wie valt er binnen de kortste keren?

Dave Roelvink

De waaghalzen die het aandurven, zijn zeker niet de minste. Het gaat om: illusionist Hans Klok, windsurfer Kiran Badloe, kickbokser Remy Bonsjasky, voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer, basketballer Chatilla van Grinsven en influencer (en kersverse vader) Dave Roelvink. Aan presentatrice Hélène Hendriks de taak om alles in goede banen te leiden.

Johan Cruijff Arena

In de komende drie afleveringen wordt de lat steeds hoger gelegd met als ultiem doel: tijdens de grote show op 1 januari 2022 balanceren op een strakgespannen lijn in de Johan Cruijff Arena. Voordat het zover is, beginnen ze eerst in het zwembad. Daar moeten de deelnemers op zes meter hoogte zonder vangnet boven het water lopen. Makkelijk? Niet bepaald. Het blijkt direct een pittige uitdaging.

The Big Balance is vanaf zaterdag 11 december om 20.00 uur te zien op SBS6.

Meer over