The Big Sick

Het waargebeurde verhaal van Emily en Kumail

NPO 3 - vrijdag 3 september om 23:35

Ieder stelletje heeft 'het' verhaal. Het verhaal van hoe ze elkaar hebben leren kennen. The Big Sick is het verhaal van Emily en Kumail.

Vroeg of laat krijgt ieder stelletje dezelfde vraag: "Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen?" En dan komt het verhaal.

The Big Sick

Soms stelt dat verhaal niet veel voor ("Gewoon, in de kroeg"), maar sommige mensen hebben echt een heel goed verhaal. Kumail en Emily zijn zo'n stel.

Na een optreden raakt de Pakistaans-Amerikaanse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) aan de praat met Emily (Zoe Kazan). Zij zat in het publiek bij zijn show.

Van liefde op het eerste gezicht is misschien niet per se sprake, maar de twee zien elkaar wel zitten. Van het een komt, zoals dat gaat, het ander.

Na die eerste nacht blijken ze elkaar toch echt wel leuk te vinden en zo ontstaat er een soort relatie. De prille liefde loopt uiteindelijk stuk op cultuurverschillen.

Kumail durft Emily in The Big Sick niet voor te stellen aan zijn traditioneel ingestelde Pakistaanse ouders. Als zij dan ontdekt dat die ouders proberen een huwelijk met een Pakistaanse vrouw te regelen, is het helemaal klaar.

Coma

Niet dus. Vlak na hun breuk raakt Emily plots in coma. 

Omdat hij zich schuldig voelt, zoekt Kumail haar een keertje op in het ziekenhuis. Daar komt hij haar ouders tegen.

Wat zeg je op zo'n moment? Kumail doet zich in ieder geval voor als Emily's vriendje. Ook al is dat dus niet meer zo.

Hoe langer Emily blijft slapen, hoe ingewikkelder het in The Big Sick wordt om dat leugentje om bestwil in stand te houden. Maar wat als Emily ontwaakt? Want vindt zij van de hele situatie?

Kumail Nanjiani

Kleine spoiler: Kumail Nanjiani en Emily Gordon zijn sinds 2007 getrouwd. Ze baseerden het scenario van The Big Sick op het verhaal dat ze op feestjes vertellen als iemand vraagt "En, hoe hebben jullie elkaar leren kennen?"

En het mooie van dit alles: het hele verhaal is waar. En het leverde Emily en Kumail een Oscarnominatie op in de categorie beste scenario.

Meer over