The Big Year

Vogelspotten met Jack Black en Rashida Jones in komedie The Big Year

Com. Centr. - vrijdag 19 augustus om 21:03

© 20th Century Fox
In de komedie The Big Year proberen die vogelspotters in een jaar tijd zo veel mogelijk vogelsoorten te spotten.

Brad Harris (Jack Black), Stu Preissler (Steve Martin) en Kenny Bostick (Owen Wilson) zijn het helemaal zat om vast te zitten door verplichtingen en verantwoordelijkheden. Daarom besluiten ze om een jaar lang hun droom achterna te gaan.

The Big Year

Wat die droom is? Zo veel mogelijk vogels spotten.

Een ‘big year’ is informele competitie onder vogelspotters. Het doel is om in één kalenderjaar zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te spotten in een bepaald gebied.

Brad, Stu en Kenny gaan in The Big Year proberen om het record van Kenny – 732 soorten vogels in een jaar – te verbeteren.

Steve Martin

Steve Martin is niet alleen acteur en komiek, hij is ook muzikant: hij speelt banjo. Met zijn banjomuziek heeft Martin drie Grammy's gewonnen.

Op de set van The Big Year werkte hij ook aan muziek. De nummers die hij schreef staan op een album dat hij samen met de bluegrassband Sleep Canyon Rangers maakte.

Dat album, Rare bird alert, werd in 2012 genomineerd voor de Grammy voor beste bluegrassalbum. Daarmee deed Martins muziek het een stuk beter dan de film: The Big Year bracht wereldwijd nog geen 7,5 miljoen euro op. En dat terwijl hij 41 miljoen had gekost.

Meer over