The Blair Witch Project

Griezelen in het bos met The Blair Witch Project

Spike - zaterdag 6 november om 20:30

© PREMIERE WORLD
In 1999 maakte de spotgoedkope horrorfilm The Blair Witch Project veel los. De film, die zo'n 60.000 dollar had gekost, bracht bijna 250 miljoen op.

Wat heb je nodig om een enge film te maken? Een paar acteurs, een camera en een griezelige locatie. Anders nog iets?

The Blair Witch Project

De makers van The Blair Witch Project vonden van niet. Met drie acteurs en een goedkope videocamera trokken ze de bossen van Maryland in om te filmen.

Het verhaal van hun film is even simpel als doeltreffend. Drie filmstudenten gaan de bossen van Maryland in om een documentaire te maken over een plaatselijke legende.

Volgens de overlevering woont de Blair Witch in die bossen, een heks die al sinds de achttiende eeuw kinderen ontvoert. Josh, Heather en Mike geloven geen snars van die verhalen, maar eenmaal in de bossen blijkt er al snel iets niet in de haak.

Zou de legende dan toch op waarheid berusten?

Megahit

Toen The Blair Witch Project in 1999 verscheen werd de film meteen een grote bioscoophit. Dat kwam ook door een slimme marketingcampagne.

De makers van de film hielden bij hoog en bij laag vol dat de beelden in de film echt waren. Dat studenten Josh, Mike en Heather tijdens het filmen spoorloos waren verdwenen en dat hun camera een jaar later werd teruggevonden.

The Blair Witch Project zou gemonteerd zijn uit wat zij in de bossen gefilmd hadden. Dat werkte, misschien zelfs wel iet te goed.

De moeder van actrice Heather Donahue ontving na de release van The Blair Witch Project post van mensen die hun medeleven wilden betuigen. Ze dachten dat Heather echt vermist, of erger zelfs, overleden was.

Meer over