The Bleeder

Boksen met Liev Schreiber in The Bleeder

RTL 7 - zaterdag 12 augustus om 23:20

© Dutch FilmWorks
Amateurbokser Chuck Wepner diende als inspiratie voor Rocky. The Bleeder vertelt zijn echte levensverhaal.

Het verhaal van Rocky Balboa lijkt te mooi om waar te zijn: een nietszeggende amateurbokser die uitgroeit tot wereldkampioen.

Chuck Wepner

Toegegeven, scenarioschrijver en hoofdrolspeler Sylvester Stallone dikte het voor Rocky behoorlijk aan, maar hij zoog zijn hoofdpersoon niet uit zijn duim. Stallone haalde zijn inspiratie voor underdog Rocky bij Chuck Wepner.

Deze slijterijmedewerker en amateurbokser krijgt in 1975 een unieke kans: hij mag het opnemen tegen wereldkampioen Muhammad Ali. Daar blijft het niet bij voor Wepner. In de negende ronde krijgt hij het zelfs voor elkaar om Ali tegen de grond te slaan.

Uiteindelijk verliest Wepner de partij toch. Na die partij vergaat het Wepner (Liev Schreiber in topvorm) anders dan Rocky Balboa. Voor hem geen glansrijke carrière, maar drugsproblemen, arrestaties en gevangenisstraffen. The Bleeder is een sterk geacteerd portret van deze tragische figuur.

The Bleeder

Het publiek vond de titel van de film verwarrend. Mensen dachten dat The Bleeder een horrorfilm was.

Daarom bracht productiemaatschappij Millennium Films The Bleeder in Amerika onder de titel Chuck in de bioscopen. In Nederland is de film gewoon bekend als The Bleeder. 

Meer over