The Blind Side

Sandra Bullock helpt een tiener in het waargebeurde The Blind Side

NET 5 - donderdag 16 juni om 20:30

© BS-01962
The Blind Side leverde Sandra Bullock haar eerste Oscar op. De film vertelt het waargebeurde verhaal over een puber die de kans krijgt iets van zijn leven te maken.

Michael Oher (Quinton Aaron) is een getraumatiseerde Afro-Amerikaanse puber die op straat leeft in Memphis. Op een avond merkt de welgestelde Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) hem op. Als Michael haar vertelt dat hij geen slaapplaats heeft, biedt ze hem onderdak aan.

The Blind Side

Michael vindt een thuis bij de liefdevolle Leigh Anne en haar gezin bloeit helemaal op. Aangemoedigd door zijn nieuwe familie krijgt Michael de kans zijn talent voor American football te ontwikkelen.

Ooit was hij een jongen zonder toekomst, maar dankzij de liefde van Leigh Anne en haar gezin pakt Michael nu iedere kans die hij krijgt met beide handen aan. The Blind Side is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Sandra Bullock

2010 was een bijzonder jaar voor Sandra Bullock. Binnen 48 uur won ze twee prijzen, al is de ene prijs een tikje prestigieuzer dan de andere.

Voor haar hoofdrol in The Blind Side mocht ze de Oscar voor beste actrice mee naar huis nemen.

Een dag eerder had Bullock de dubieuze eer de Razzie voor slechtste actrice te winnen. Deze 'prijs' kreeg ze voor haar rol in All About Steve. Bullock liet zich niet kennen en haalde zelf haar award op.

Meer over