The Bone Collector

Er is een seriemoordenaar actief in The Bone Collector

RTL 7 - zaterdag 2 december om 22:37

© Colombia Tristar
Een bijna volledig verlamde forensisch expert helpt de politie een seriemoordenaar op de sporen. Een jonge agent fungeert in The Bone Collector als zijn ogen en oren op de plaatsen delict.

Er is een seriemoordenaar actief in New York. De politie kan bij het onderzoek de hulp van forensisch expert Lincoln Rhyme (Denzel Washington) goed gebruiken.

The Bone Collector

Dat kan nog problematisch worden: bij een vorige zaak is Rhyme dusdanig gewond geraakt dat hij zo goed als volledig verlamd is. Hij kan alleen zijn hoofd en één arm nog bewegen. Er komt een oplossing in de vorm van de jonge agent Amelia Donaghy (Angelina Jolie). Zij zal met camera en microfoon in de aanslag alle aanwijzingen onderzoeken.

Zo fungeert ze dus als Rhymes oren en ogen op de plaatsen delict. Kan hij vanuit zijn ziekbed zijn licht over de zaak kan laten schijnen. Daartoe richt hij een heuse commandopost in in zijn appartement. Al puzzelend proberen Lincoln en Amelia te achterhalen wie de dader is voor hij weer toe kan slaan.

Phillip Noyce

Phillip Noyce is achteraf toch niet helemaal tevreden over The Bone Collector. De regisseur weet ook hoe dat komt. Volgens hem wilde iedere filmstudio na het succes van Se7en een film over seriemoordenaars maken. Noyce kreeg daarom tijdens het filmen het idee dat hij met lopendebandwerk bezig was. Ook wist hij eigenlijk meteen al dat zijn film het bij lange na niet zou halen bij de megahit die de studiobazen probeerden te kopiëren.

Meer over