The Bourne Identity

Matt Damon weet het even niet meer in The Bourne Identity

Veronica - dinsdag 9 november om 20:30

© ftp://193.138.67.49
In The Bourne Identity halen Italiaanse vissers een man uit zee, met twee kogels in zijn rug en de toegangscode voor een Zwitserse bankrekening in zijn heup. Als hij erachter probeert te komen wie hij is, gaat de beerput open.

Terwijl ze aan het werk zijn op de Middellandse Zee, vindt de bemanning van een Italiaans vissersboot iets vreemds in hun netten: een man. Hij leeft nog, maar het scheelt niet veel. De man heeft twee kogels in zijn rug en de toegangscode voor een Zwitserse bankrekening in zijn heup.

The Bourne Identity

Probleempje: de man in kwestie (Matt Damon) heeft geen flauw idee wie hij is of hoe hij in zee verzeild is geraakt.

Als hij eenmaal weer op de been is, gaat hij dat maar eens uitzoeken. Al snel ontdekt hij dat hij Jason Bourne heet en dat hij in het verleden voor de CIA heeft gewerkt.

Maar wie zit er toch achter hem aan? En waarom hebben ze het juist op hem gemunt? Jason gaat het in The Bourne Identity uitzoeken, samen met Marie Helena (Franka Potente).

Matt Damon

The Bourne Identity is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Ludlum. Dat boek is het eerste in een indrukwekkende serie. Boek nummer 15, The Bourne Nemesis, verscheen in 2019. Ludlum schreef alleen de eerste drie delen, hij overleed in 2001. 

Ook de vervolgen The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum en The Bourne Legacy zijn verfilmd. 

In dat laatste boek komt Jason Bourne zelf niet voor, dus zit Matt Damon ook niet in de film. In 2016 was hij wel weer te zien in Jason Bourne.

Meer over