The Bourne Legacy

Jeremy Renner vreest voor zijn leven

Veronica - woensdag 27 januari om 20:30

© Universal.
The Bourne Legacy is een spin-off van de Bourne-trilogie en speelt zich af op hetzelfde tijdstip als The Bourne Ultimatum. De overheid wijst CIA-agent Aaron Cross aan voor operatie Outcome; hij vertrekt naar Alaska.

De Amerikaanse overheid ontwikkelt operatie Outcome. Dit is een geheime proef om agenten onverslaanbaar te maken door middel van pillen en genetische modificaties.

The Bourne Legacy 

CIA-agent Aaron Cross (Jeremy Renner) moet in The Bourne Legacy naar Alaska voor een oefening onder invloed van deze pillen. Hier moet hij extreme weersomstandigheden overleven en een ruig terrein doorkruisen om bij een afgelegen hut te komen.

Wanneer kolonel Eric Byer (Edward Norton) besluit de operatie stop te zetten door alle deelnemers te vermoorden, vreest Aaron voor zijn leven. In Alaska weet Aaron een moordaanslag te ontlopen, maar als hij echt wil overleven moet hij aan meer pillen zien te komen.

Wetenschapper Marta Shearing kan hem hierbij helpen. Terwijl de twee op de vlucht slaan, zit de CIA hen op de hielen.

Matt Damon

De hoofdrolspeler in de eerste drie Bourne-films, Matt Damon, speelt niet mee in The Bourne Legacy. De acteur van onder andere Good Will Hunting en The Departed bedankte voor de rol.

The Bourne Legacy refereert wel geregeld aan zijn personage Jason Bourne.

Meer over