The Bourne Ultimatum

Matt Damon blijft raadselachtig in slotdeel Bourne

Veronica - dinsdag 23 november om 20:30

© http://info.sky.de/
In 2007 verscheen deel drie van de Bourne-trilogie. In The Bourne Ultimatum kruipt Matt Damon weer in de huid van hoofdpersoon Jason Bourne.

The Bourne Ultimatum sluit de trilogie af, die in 2002 begon met The Bourne Identity. In die eerste film halen vissers Jason Bourne uit zee. Hij heeft twee kogels in de rug, een Zwitsers bankrekeningnummer in zijn heup en een ernstig geval van geheugenverlies.

The Bourne Ultimatum

In The Bourne Supremacy heeft hij zijn geheugen nog niet terug. Wel ontdekt Bourne dat hij ooit deel uitmaakte van de geheime afdeling Treadstone.

Van de missies die hij voor Treadstone uitvoerde kan hij zich alleen niets meer herinneren. Ondertussen beschuldigt de CIA hem van de moord op twee agenten in Berlijn.

The Bourne Ultimatum begint waar The Bourne Supremacy eindigde: Bourne probeert in Moskou uit handen van de politie te blijven. Dat lukt, maar daar blijft het niet bij.

Wanneer hij een aantal weken later in de krant leest dat hij een CIA-agent is, gaat Bourne op zoek naar de schrijver van het artikel.

Matt Damon

Met dit derde deel is de serie rond Jason Bourne nog niet afgelopen. In 2012 ging The Bourne Legacy in première.

Opvallend is dat niet Matt Damon, maar Jeremy Renner in dit vervolg de hoofdrol speelde. In 2016 keerde Matt Damon in Jason Bourne terug op bekend terrein.

Meer over