The Bridges of Madison County

Liefde op het eerste gezicht voor Meryl Streep en Clint Eastwood

VRT1 - vrijdag 30 september om 22:45

© Archiwum
Een fotograaf moet in de film The Bridges of Madison County de bruggen van Madison County fotograferen voor een tijdschrift. Tijdens die trip ontmoet hij zijn ware liefde.

De roman The bridges of Madison County van Robert James Waller is niet meer dan een boeketreeksje. Deze verfilming is een stuk beter dan het bronmateriaal.

The Bridges of Madison County

Regisseur Clint Eastwood heeft de zwakke punten uit het boek weggelaten en de liefdesgeschiedenis verder uitgediept. Resultaat: een gevoelig, rustig en aards romantisch drama over de keuzes die mensen maken in hun leven.

The Bridges of Madison County vertelt het verhaal van Francesca (Meryl Streep), die niet bepaald gelukkig is in haar huwelijk. Als haar man en kinderen een paar dagen weggaan, is ze blij met de vrijheid die dat oplevert.

Niet veel later belt fotograaf Robert Kincaid (Clint Eastwood) aan om haar de weg te vragen. Hij is bezig de bruggen van Madison County te fotograferen voor National Geographic.

Ze raken aan de praat en langzaam komen ze tot het besef wie er hier voor hen staat: de ware liefde.

Meryl Streep

The Bridges of Madison County werd genomineerd voor één Oscar. Het zal geen verbazing zijn om welke Oscar dat ging want Meryl Streep zit in de film: beste actrice.
Dit was haar tiende Oscarnominatie en ondertussen staat de teller al op 21. Geen acteur of actrice werd vaker genomineerd. Ze won in totaal drie keer, voor Kramer vs. Kramer, Sophie's Choice en The Iron Lady.

Meer over