The Brothers Grimsby

Sacha Baron Cohen zoekt zijn broer

Veronica - maandag 7 juni om 22:15

© Daniel Smith / Columbia Pictures Industries, Inc., LSC Film Corporation and Village Roadshow Films Global Inc.
Ali G, Borat en Brüno: allemaal personages waarmee komiek Sacha Baron Cohen nietsvermoedende mensen op het verkeerde been zet. In Grimsby pakt hij het net even anders aan.

Sacha Baron Cohen is Nobby, een te dikke, vuilbekkende voetbalhooligan uit het lelijke Noord-Engelse kustplaatsje Grimsby.

Grimsby

In dat stadje heeft Nobby alles wat hij zich maar kan wensen. Hij heeft voetbal, bier, elf bloedjes van kinderen en een kleinkind en de mooiste vriendin van heel Noord-Engeland: Dawn (Rebel Wilson).

En toch ontbreekt er nog iets in Nobby's leven. Hij mist zijn broer, die hij 28 jaar geleden voor het laatst heeft gezien. Al die tijd is hij naar hem op zoek. Zonder resultaat.

Tot nu. Nobby heeft zijn broer gevonden! Sebastian (Mark Strong) is huurmoordenaar voor MI6, al weet Nobby dat niet.

Hij gaat in Grimsby op pad om zijn lang verloren broer op te zoeken. Daarbij brengt Nobby per ongeluk de missie waar Sebastian mee bezig is in gevaar. En daarmee ook zichzelf en de persoon die hij het meest liefheeft in de hele wereld: Sebastian.

Om de missie toch tot een goed einde te brengen moet de beste agent van MI6 samenwerken met zijn broer, misschien wel de onnozelste voetbalhooligan ooit.

Sacha Baron Cohen

De Britse komiek Sacha Baron Cohen brak wereldwijd door dankzij het typetje Ali G, een wannabe-hiphopper uit een brave Londense buitenwijk die er alles aan doet om zo 'straat' mogelijk te lijken. Ook als Borat – de verslaggever uit Kazachstan – en de Oostenrijkse modejournalist Brüno had Cohen veel succes.

Wat al die personages gemeen hadden: Cohen gebruikte ze niet alleen om een fictief verhaal te vertellen, maar ook om nietsvermoedende mensen op het verkeerde been te zetten.

De films over Borat en Brüno zitten vol met gewone Amerikanen die niet doorhebben dat de rare man die hen interviewt een Britse komiek in een raar pakje is.

In Grimsby gooit Cohen het over een andere boeg: Nobby is een personage in een 'normale' film met een afgerond verhaal, een begin, een midden en een eind. 

 

 

Meer over