The Bucket List

Jack Nicholson en Morgan Freeman op de reis van hun leven

VRT1 - zaterdag 20 november om 21:25

© -
Als je ongeneeslijk ziek bent, kun je natuurlijk je laatste maanden in een ziekenhuisbed slijten. Jack Nicholson en Morgan Freeman doen het in The Bucket List anders.

Jack Nicholson en Morgan Freeman zijn lekker op dreef in deze tragikomedie van Rob Reiner (When Harry Met Sally). De acteergrootheden spelen twee mannen van tegen de zeventig die op dezelfde kamer van een ziekenhuis belanden.

The Bucket List

Daar liggen ze dan: de puissant rijke ziekenhuiseigenaar Edward (Nicholson) en de bescheiden automonteur Carter (Freeman). Ooit waren ze trotse mannen in de kracht van hun leven, nu zijn ze ongeneeslijk ziek.

Hoewel Carter en Edward qua karakter enorm van elkaar verschillen, vinden de zeventigers elkaar in The Bucket List. Ze zitten nu eenmaal in hetzelfde schuitje, dan kun je er maar beter het beste van maken.

En dat beste is allesbehalve een ziekenhuisbed. Edward en Carter blijven er ook niet in liggen. Ze gaan hun laatste maanden samen doorbrengen.

Wat ze in die tijd gaan doen? Hun bucketlist afwerken: een lijst met dingen die ze nog willen doen voordat ze sterven.

Morgan Freeman

Daarvoor reist het duo de wereld rond. Ze gaan naar Egypte om de piramides te zien, ze gaan parachutespringen.

Ze scheuren rondjes op een circuit in een dure racewagen en ze gaan naar Afrika om leeuwen te zien.

Morgan Freeman kon dankzij The Bucket List ook echt iets van zijn bucketlist afstrepen: hij wilde altijd al een keer met Jack Nicholson samenwerken.

Meer over