The Call of the Wild

Harrison Ford sluit bijzondere vriendschap met een hond

NET 5 - vrijdag 25 februari om 20:30

© Twentieth Century Fox
In de avonturenfilm The Call of the Wild sluit Harrison Ford een bijzondere vriendschap met een hond.

‘Werk nooit met dieren of kinderen.‘ Voor The Calll of the Wild, een verfilming van de roman van Jack London uit 1903, lijkt regisseur Chris Sanders (Lilo & Stitch, How to Train Your Dragon) die aloude Hollywoodregel ter harte te hebben genomen.

The Call of the Wild

Het belangrijkste personage in The Call of the Wild is weliswaar een hond, maar op de set was geen dier te bekennen. De enorme viervoeter Buck is een combinatie van computeranimatie en motion capture: acteur Terry Notary verzorgde zijn bewegingen.

De film volgt Buck vanaf het moment dat dieven hem weghalen bij zijn comfortabele huis in Californië tot in het hoge noorden van Canada. Daar ‘werkt’ hij eerst als sledehond voor vriendelijke en minder vriendelijke baasjes.

Later gaat hij met de oude kluizenaar John Thornton (Harrison Ford) op avontuur. Dat levert een mooi gefilmde, zij het soms net iets te sentimentele avonturenfilm op.

Harrison Ford

The Call of the Wild is al meerdere keren verfilmd. In deze versie speelt Harrison Ford de rol van kluizenaar Thornton.

In 1997 speelde Rutger Hauer die rol in een tv-film naar het boek van Jack London. Hauer en Ford kenden elkaar vrij goed: in 1982 speelden ze samen sf-klassieker Blade Runner.

Meer over