The Chronicles of Riddick

Vin Diesel neemt het op tegen een sekte in The Chronicles of Riddick

Viaplay TV - maandag 22 april om 22:36

© Universal Pictures
In The Chronicles of Riddick speelt Vin Diesel opnieuw de held Richard B. Riddick. Na de culthit Pitch Black is hij terug in het vervolg. Dit keer moet hij het opnemen tegen sekteleider Lord Marshall.

Vijf jaar lang is spierbundel Richard B. Riddick op de vlucht geweest voor premiejagers die de prijs op zijn hoofd wilden innen.

The Chronicles of Riddick

Als hij hoort dat zijn oude kennis Imam degene is die achter de premie zit, reist Riddick naar de planeet Helion om Imam eens goed de waarheid te vertellen. Eenmaal op die planeet blijkt dat de zaken in The Chronicles of Riddick toch net iets anders liggen. Imam (Keith David) heeft helemaal geen prijs op Riddicks hoofd gezet. Hij heeft alleen het gerucht over die prijs de wereld in geholpen in de hoop spierbundel Riddick zo naar Helion te lokken.

Onderdrukt

Waarom zou Imam dat doen? Omdat Helion de hulp van een vechterbaas als Riddick goed kan gebruiken.

Op de planeet woedt namelijk een stevige burgeroorlog. Bovendien onderdrukken sekteleider Lord Marshal (Colm Feore) en zijn vertrouwelingen de Necromongers de plaatselijke bevolking. Lukt het Riddick om Marshal en zijn Necromongers te verslaan en Helion te bevrijden? Je ziet het in The Chronicles of Riddick.

Meer over