The Client

Belaagd door de maffia

Veronica - maandag 3 augustus om 20:30

© filmplusz.sajtoklub.tv
Susan Sarandon en Tommy Lee Jones schitteren in deze Grisham-verfilming. Zij leveren een spannende en goedgemaakte thriller af vol gangsters en corrupte politici.

Op een dag hoort de elfjarige Mark Sway (Brad Renfro) details over een complot waarbij een senator werd vermoord. Al snel wordt hij het doelwit van gangsters en corrupte politici.

The Client

Hij zoekt steun bij advocate Reggie Love (Susan Sarandon), maar ze krijgen te maken met de over-ambitieuze officier van Justitie Roy Folltrigg (Tommy Lee Jones), die veel minder in het welzijn van de jongen is geïnteresseerd dan in zijn eigen carrière. Deze derde Grisham-verfilming leverde Susan Sarandon een Oscarnominatie op voor beste actrice. 

John Grisham

Grisham kreeg miljoenen dollars voor de rechten van zijn boeken, daarnaast had hij redelijk veel inspraak als het ging om de casting van de acteurs. Zo wilde hij dat Mark Sway absoluut niet door een professioneel kindacteur werd gespeeld. Hij was bang dat het casten van een bekend kindsterretje met een nepaccent de geloofwaardigheid van de film zou aantasten. Hij wilde een onbekend iemand die ook echt uit de omgeving van Memphis kwam, waar de film zich afspeelt. Brad Renfro uit Knoxville, Tenessee werd uiteindelijk gekozen. Dit voelde voor Brad als een lot uit de loterij, aangezien zo'n duizend jongetjes auditie hadden gedaan voor deze rol. 

 

 

 

 

 

Meer over