The Client

Susan Sarandon helpt een tiener in The Client

NET 5 - maandag 7 maart om 20:30

© https://presseportal.zdf.de
The Client is een verfilming van het gelijknamige boek van John Grisham.

Mark Sway (Brad Renfro) is pas elf jaar oud, maar hij weet nu al dingen die zijn leven in gevaar kunnen brengen: hij heeft per ongeluk details gehoord over een complot waarbij een senator is vermoord.

The Client

Wat Mark ook weet – hij heeft genoeg films gezien – is dat hij een advocaat nodig heeft. Daarom loopt hij op een dag een advocatenkantoor binnen en benadert Reggie Love (Susan Sarandon, die voor haar rol een Oscarnominatie kreeg).

Zij trekt zich het lot van de jongen aan. Ze doet wat ze kan om hem uit handen van de maffia en de vasthoudende openbaar aanklager Roy Foltrigg (Tommy Lee Jones) te houden.

The Client is een vakkundig gemaakte verfilming van het gelijknamige boek van thrillerschrijver John Grisham. De sterke cast en prima regie zorgen ervoor dat het nauwelijks stoort dat het plot naar het einde toe wat ongeloofwaardig wordt.

John Grisham

John Grisham kreeg miljoenen dollars voor de rechten van zijn boeken, daarnaast had hij redelijk veel inspraak als het ging om de casting van de acteurs. Zo wilde hij dat Mark Sway absoluut niet door een professioneel kindacteur werd gespeeld.

De schrijver vond dat een bekend kindsterretje met een nepaccent ongeloofwaardig over zou komen. Hij wilde een onbekend iemand die ook echt uit de omgeving van Memphis kwam, waar de film zich afspeelt.

Er waren gegadigden genoeg: zo'n duizend jongetjes deden auditie. Uiteindelijk ging de rol naar Brad Renfro uit Knoxville, Tennessee, een paar uur rijden van Memphis.

Meer over