The Core

Gevaar van binnenuit in The Core

RTL 7 - dinsdag 18 februari om 23:08

© https://epg.p7s1digital.de
Mocht de wereld ooit echt stoppen met draaien, dan valt het te hopen dat onze knappe koppen betere ideeën hebben dan die in The Core, een belachelijke maar uiterst vermakelijke rampenfilm.

In de meeste rampenfilms komen de bedreigingen voor de aarde van buitenaf. Het zijn kometen (Armageddon, Deep Impact), (buitenaardse) monsters (Cloverfield, Godzilla, War of the Worlds) of (natuur)rampen (The Day After Tomorrow) die het voorbestaan van onze planeet bedreigen.

The Core

In The Core zit het net even anders: in deze – lichtelijk belachelijke – rampenfilm komt het gevaar letterlijk van binnenuit. De kern van de aarde is gestopt met draaien.

Omdat de buitenkant van de planeet wel gewoon door blijft draaien, heeft dat gekke gevolgen: de elektromagnetische velden die de planeet in evenwicht houden zijn in één klap weg.

Daardoor raken vogels de weg kwijt en raakt het klimaat volledig van slag. De natuur is kortom volledig op hol geslagen.

Als de mensheid niet snel iets doet om de aardkern weer aan het draaien te krijgen, gaan we er allemaal aan.

Boormachine

Maar hoe doe je zoiets? Geoloog Josh Keyes (Aaron Eckhart) heeft wel een idee.

Hij vertrekt in The Core met een groep collega's in een soort kruising tussen een ruimteschip en een boor naar het hart van de planeet.

Daar proberen ze met een kernbom (ja joh, waarom ook niet?) de aardkern weer op gang te krijgen. Als dat maar goed gaat...

Meer over