The Count of Monte Cristo

Jim Caviezel speelt een gravende graaf in The Count of Monte Cristo

NET 5 - zondag 30 juli om 22:45

© Buena Vista International
In de negentiende eeuw schreef Alexandre Dumas het boek De graaf van Monte Cristo. Het boek werd een inspiratiebron voor talloze films en tv-series, zoals voor The Count of Monte Cristo. 

Het leven lacht Edmond Dantès (Jim Caviezel) toe. Hij heeft een mooie vriendin, wordt benoemd tot kapitein van een schip, en beleeft spannende avonturen met zijn goede vriend Fernand Mondego (Guy Pierce).

The Count of Monte Cristo

Zijn leven krijgt een hele andere wending als hij tot levenslang word veroordeeld wegens verraad. Hij zou een brief aangenomen hebben van Napoleon.

Zijn 'vriend' Fernand Mondego heeft hem deze streek geflikt omdat hij een oogje heeft op Edmonds verloofde. In zijn cel werkt Edmond jarenlang aan een ingenieus wraakplan.

Uiteindelijk weet hij te ontsnappen en mengt hij zich als de mysterieuze Graaf van Monte Cristo onder de Parijse elite.

Het duurt niet lang voor hij Fernand op het spoor is in The Count of Monte Cristo

Jim Caviezel

Het meermalen verfilmde verhaal van de Franse schrijver Alexandre Dumas prikkelt al ruim anderhalve eeuw de fantasie van mannen en vrouwen over de hele wereld. Zo ook van Jim Caviezel, die de titelrol van The Count of Monte Cristo op zich neemt.

De acteur geniet van zijn vak, juist omdat hij op deze manier al zijn jongensfantasieën in de praktijk kan brengen. “Toen ik een jochie was, wilde ik piloot worden. En dokter. En basketbalspeler. Als acteur kun je al die verschillende mensen spelen”, aldus Caziel op de website van IOfilm. En dus ook een negentiende-eeuwse graaf met een wraakmissie.

Meer over