The Croods

Nicolas Cage is een holbewoner in The Croods

Com. Centr. - zaterdag 3 december om 20:29

© ftp://193.138.67.49
In deze animatiefilm moet een holbewonersfamilie op zoek naar een nieuw onderkomen. En dan blijkt: je kan de neanderthaler wel uit zijn grot halen, maar de grot haal je niet zomaar uit de neanderthaler.

Neanderthaler Grug Crood en zijn gezin zijn de enige nog overgebleven holbewoners. Dat ze nog leven hebben ze te danken aan Grug: zijn angst voor het onbekende heeft ervoor gezorgd dat de Croods altijd veilig in hun grot zijn blijven zitten.

The Croods

Grugs tienerdochter Eep is ondertussen flink aan het puberen. Ze wil graag meer van de wereld zien dan ze van haar ouders – vooral van Grug – mag.

Op een dag doet Eep wat pubers nou eenmaal doen: ze slaat de waarschuwingen van haar ouders in de wind. Als iedereen slaapt sneakt ze de grot uit om de omgeving te verkennen.

Zo ontmoet ze Guy, een homo sapiens. Hij is aardig en intelligent. En nog veel bijzonderder: hij weet hoe vuur werkt!

Niet veel later moet de hele familie Crood hun veilige huis verlaten: een aardbeving verwoest hun grot. Samen met Guy gaat het gezin in The Croods op zoek naar een nieuw onderkomen.

John Cleese

Het allereerste idee voor The Croods komt uit de koker van de Britse komiek John Cleese. Toen was het nog de bedoeling dat de Britse animatiestudio Aardman (bekend van Wallace & Gromit en Shaun the Sheep) de film zou gaan maken.

Toen Aardman zich in 2007 terugtrok, besloot Cleese zich ook op andere projecten te gaan richten.

Animatiestudio Dreamworks wist een aantal grote namen te strikken voor het inspreken van de stemmen: Nicolas Cage is vader Grug, Emma Stone speelt puberdochter Eep en Ryan Reynolds voorziet homo sapiens Guy van een stem.

Meer over