The Curious Case of Benjamin Button

The Curious Case of Benjamin Button: Brad Pitt wordt steeds jonger

Viaplay TV - dinsdag 25 januari om 20:30

© https://kommunikation.mediengruppe-rtl.de
Benjamin Button heeft een bijzonder levensverhaal. In tegenstelling tot zijn omgeving wordt hij met de jaren steeds jonger. Hij ontmoet de liefde van zijn leven, maar is die liefde blijvend?

Als baby wordt Benjamin Button (Brad Pitt) te vondeling gelegd. Op dat moment stellen doktoren vast dat hij rond de tachtig jaar moet zijn, maar hij heeft het formaat van een baby. Hij groeit op tussen de bejaarden in het bejaardentehuis waar hij als baby werd gevonden. Gelukkig neemt Queenie, de verpleegster die het bejaardentehuis runt, de zorg voor Benjamin op zich.

The Curious Case of Benjamin Button

Als de bijzondere jongen twaalf jaar is, ontmoet hij in het bejaardentehuis Daisy (Cate Blanchett). De twee worden verliefd, maar vanaf het begin is de afwijking van Benjamin een obstakel voor hun liefde.

Als Benjamin Daisy later in The Curious Case of Benjamin Button weer ontmoet, zijn ze allebei even oud. Toch blijft de situatie van Benjamin maar moeilijk te negeren.

Brad Pitt

Voor Brad Pitt bestond The Curious Case of Benjamin Button vooral uit veel wachten. Iedere dag zat hij ongeveer vijf uur in de make-upstoel.

Zo lang duurde het om hem zoveel ouder of jonger te maken als hij voor de scènes van die dag moest zijn. Dat was allemaal niet voor niets: de make-upartiesten van de film kregen voor hun werk een Oscar.

Oscars

The Curious Case of Benjamin Button sleepte dertien Oscarnominaties in de wacht. De creatievellingen die de film vormgaven mochten een aantal beeldjes mee naar huis nemen. Naast die voor beste make-up, wonnen ze ook Oscars voor beste artdirection en beste special effects.

The Curious Case of Benjamin Button is gebaseerd op een kort verhaal van The great Gatsby-schrijver F. Scott Fitzgerald.

Meer over