The Curse of La Llorona

Een huilende geest heeft het gemunt op Linda Cardinelli in The Curse of La Llorona

SBS 9 - zondag 22 oktober om 22:30

© https://k2-telecast.s3.eu-north-1.amazonaws.com
In de jaren 70 worden een maatschappelijk werkster en haar kinderen door een huilende geestverschijning gestalkt. Benieuwd hoe dat afloopt? Kijk dan naar The Curse of La Llorona op SBS9. 

La Llorona is een Mexicaans spookverhaal over een vrouw die haar kinderen vermoordt nadat haar vriend haar heeft bedrogen.

The Curse of La Llorona

Als geest doolt ze over de aarde, op zoek naar andere kinderen om mee te nemen naar de hemelpoort.

In The Curse of La Llorona krijgt maatschappelijk werker Anna Garcia (Linda Cardinelli) het met haar aan de stok. Zij onderbreekt per ongeluk een uitdrijvingsritueel en vestigt daardoor de aandacht van de dolende Llorona op haar gezin. In een poging haar kinderen te redden, schakelt ze een gedesillusioneerde priester in. Die moet de kwade geest verdrijven.

The Conjuring Universe

In 2013 was de horrorfilm The Conjuring van regisseur James Wan een groot succes. Dus moest er natuurlijk een vervolg komen. En dat niet alleen, er is een hele franchise opgebouwd: The Conjuring Universe. Met tot nu toe twee directe vervolgen, drie spin-offs over de enge pop Annabelle en twee spin-offs over een demonische non. The Nun II draait momenteel in de bioscopen.

Er gingen bij de release van The Curse of La Llorona geruchten dat deze film ook deel uit zou maken van de franchise. Daar is ook genoeg aanleiding toe: James Wan heeft de film geproduceerd en een priester uit Annabelle en de horrorpop zelf hebben een cameo. Toch behoort de film volgens La Llorona-regisseur Michael Chaves niet tot de The Conjuring Universe. Een van de hoofdproducenten van de franchise, Peter Safran, is namelijk niet betrokken bij deze productie.

De Annabelle-personages waren alleen bedoeld als een leuke verwijzing naar de filmreeks.

Meer over