The Da Vinci Code

Kraakt Tom Hanks de code?

NET 5 - maandag 7 september om 20:30

© Columbia Pictures
Na de moord op de directeur van het Louvre staat de Parijse politie voor een raadsel. Gelukkig is symboliekexpert en cryptoloog Robert Langdon in de stad.

Robert Langdon (Tom Hanks) is naar Parijs gekomen om een lezing te geven over religieuze symboliek. De politie kan zijn hulp goed gebruiken bij het oplossen van de moord.

The Da Vinci Code

Het moordslachtoffer, museumdirecteur Jacques Saunière, heeft volop aanwijzingen achtergelaten in zijn museum. Tikje ingewikkeld: sommige van die aanwijzingen geven inspecteur Fache (Jean Reno) reden om Langdon te verdenken.

Gelukkig weet zijn collega Sophie Neveu (Audrey Tautou) dat hij nooit schuldig kan zijn. Ze helpt Langdon aan Fache te ontkomen en samen gaan ze op zoek naar de echte daders.

Tijdens die zoektocht komen de twee speurneuzen een eeuwenoud geheim op het spoor. Wat is dat geheim precies?

En wat heeft de katholieke kerk ermee te maken? Je ziet het in The Da Vinci Code.

Dan Brown

The Da Vinci Code is een verfilming van de gelijknamige bestseller van thrillerschrijver Dan Brown. Dat is het tweede deel in een serie boeken rond Robert Langdon.

Omdat de producenten niet zeker wisten of de film een succes zou worden, lieten ze in het script alle verwijzingen naar de andere boeken weg. 

The Da Vinci Code werd een hit: de film leverde dik 750 miljoen dollar op. Genoeg om ook de andere Robert Langdon-boeken te verfilmen: Angels & Demons verscheen in 2009 en Inferno in 2016.

 

Meer over