The Darkest Hour

Toeristen vs. aliens

In The Darkest Hour bezetten aliens de aarde. In Moskou probeert een groepje toeristen de buitenaardse indringers te stoppen.  

Eigenlijk zijn Ben en Sean voor zaken in Moskou. Als de deal waarvoor ze naar Rusland zijn gereisd afketst door toedoen van hun partner Skyler, besluiten ze er een korte vakantie aan vast te plakken.

Darkest Hour

Als onderdeel van hun toeristische tripje door Moskou gaan Sean (Emile Hirsch) en Ben (Max Minghella) naar een nachtclub. Daar raken ze aan de praat met hun landgenote Natalie (Olivia Thirlby) en de Australische Anne (Rachael Taylor).

Het viertal is flink aan het feesten als alle lichten uitvallen. Als ze naar buiten gaan om te kijken wat er loos is, zien ze dat daar nog iets veel gekkers gaande is: er vallen vreemde lichtbollen uit de lucht.

Het lijkt een natuurverschijnsel, maar dat is niet zo. Het is een buitenaardse invasie.

Natalie, Ben, Anne en Sean weten zich net op tijd te verstoppen in een pakhuis. Daar treffen ze niet veel later ook Skyler weer.

Als ze vijf dagen later weer buitenkomen, is Moskou veranderd in een spookstad. Samen proberen ze de buitenaardse wezens tegen te houden.

Lukt het hun de aliens te verslaan? Je ziet het in Darkest Hour.

Bosbranden

In augustus van 2010 legden de makers de opnames van The Darkest Hour een paar weken stil. Rond de stad woedden een aantal grote bosbranden en door de rook en de luchtvervuiling was het onmogelijk om te werken.

Toen de crew drie weken later weer aan het werk ging, was de rook nog steeds niet opgetrokken.

Meer over:

Reageren