The Darkest Minds

Speciale krachten worden niet geaccepteerd in The Darkest Minds

Viaplay TV - maandag 30 oktober om 22:53

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
In de toekomstige wereld uit The Darkest Minds zijn kinderen met een mysterieus virus besmet zijn geraakt. Zo moeten vluchten voor volwassenen.

Bijzondere tieners die samen moeten overleven in bijzonder barre (fantasy)tijden weten vaak een groot publiek te vinden. Denk aan The Hunger Games, denk aan The Maze Runner.

The Darkest Minds

De producenten van de goed ontvangen Netflix-serie Stranger Things doen deze keer een duit in het tiener­zakje, met een spannend verhaal over kinderen die niet meer welkom zijn in deze wereld.

Omdat kinderen in dit filmuniversum speciale krachten ontwikkelen, sluiten de angstige volwassenen hen op in speciale kampen. Een groepje rondom de zestienjarige Ruby weet te ontsnappen, waarna een klopjacht op hen begint. Weten ze een veilig thuis te vinden? Je ziet het in The Darkest Minds.

Vervolg?

The Darkest Minds is gebaseerd op het deel van een boekenserie van Alexandra Bracken. De schrijfster komt zelf even kort voor in de film: ze speelt een verpleegkundige. Er zijn in totaal vier boeken, drie novelles en drie korte verhalen verschenen in de Darkest Minds-reeks, dus de kans op een vervolg leek groot.

Helaas werd de film slecht ontvangen en viel de bioscoopopbrengst tegen, dus lijken de vervolgen er niet te komen.

Meer over