The Day the Earth Stood Still

Komt Keanu Reeves de mensheid redden?

Veronica - zondag 14 november om 20:00

© http://info.sky.de/
Keanu Reeves speelt in The Day the Earth Stood Still een buitenaards wezen dat de mensheid komt waarschuwen om zuiniger te zijn met de aarde. Luisteren de mensen een beetje naar hem?

Een geheime overheidsdienst vraagt bioloog Helen Benson (Jennifer Connelly) en een aantal andere wetenschappers naar een legerbasis te komen.

Keanu Reeves

Helen en haar collega’s maken daar kennis met Klaatu (Keanu Reeves). Klaatu is van een verre planeet naar de aarde gekomen met een boodschap voor de mensheid.

Wat Klaatu in The Day the Earth Stood Still komt vertellen is simpel: de mens moet zuiniger zijn op de aarde. Zo niet, dan zal de planeet – en dus de mens – sterven.

The Day the Earth Stood Still

Klaatu heeft ook nog een stok achter de deur voor als de mensheid niet naar hem luistert. Kalm legt hij uit dat de mens zonder aarde niet kan leven, maar dat de aarde prima zonder mensen kan.

Oftewel: als de mens niets doet, doen Klaatu en de andere buitenaardse wezens het wel. The Day the Earth Stood Still is een remake van de gelijknamige sf-klassieker van Robert Wise uit 1951.

Ook het origineel had de boodschap om voorzichtig te zijn met onze aardbol. De film is gebaseerd op het korte verhaal Farewell to the master van Harry Bates.

Meer over