The Dead Pool

Clint Eastwood laat niet met zich spotten

SBS 9 - zondag 23 mei om 20:30

© Turner
In de vijfde film rond de keiharde agent Dirty Harry Callahan ontdekt Callahan dat hij op een dodenlijst staat. 

Je kunt over van alles en nog wat weddenschappen afsluiten. De uitslagen van sportwedstrijden, wie het songfestival gaat winnen of hoe de verkiezingsuitslag er uit gaat zien. Maar ook over welke beroemdheid wanneer gaat overlijden.

The Dead Pool

In The Dead Pool doet horrorfilmregisseur Peter Swan (Liam Neeson) met zijn vrienden het laatste. Ze sluiten weddenschappen af op de sterfdatum van lokale beroemdheden.

Klinkt onschuldig, maar dat is het toch niet echt. De voorspellingen van Swan en zijn makkers zijn erg precies. Op het enge af precies zelfs.

Dan ontdekt de snoeiharde politieagent 'Dirty' Harry Callahan (Clint Eastwood) dat zijn naam ook op de dodenlijst van Swan staat. Mooi dat hij zich niet gewillig naar de slachtbank laat leiden.

In tegendeel. Gewapend met zijn oude vertrouwde Magnum .44 en een harpoen – waarom ook niet? – opent hij de jacht op de daders.

Clint Eastwood

Met The Dead Pool neemt oude rot Clint Eastwood na vijf films afscheid van Dirty Harry, een personage waar hij veel plezier aan beleefd heeft:

"Het is leuk om een personage te hebben waarnaar je eens in de zoveel tijd kunt terugkeren. Het is een beetje als op bezoek gaan bij een oude vriend die je lang niet meer hebt gezien."

Volgens comicbookschrijver Rob Liefeld is de titel van The Dead Pool de inspiratie geweest voor zijn bekendste creatie: Marvel-antiheld Deadpool.

Meer over