The Eagle

Channing Tatum zoekt naar verdwenen symbool

SBS 9 - donderdag 19 november om 22:35

© © CONCORDE CR-T / MKNS
Een Romeinse soldaat gaat op zoek naar een legioen dat twintig jaar eerder spoorloos verdween. En naar de gouden adelaar dat het bij zich droeg.

Aan het begin van de jaartelling is het beroemde Negende Legioen van het Romeinse leger gelegerd in Britannia. Rond het jaar 120 zet het koers naar Caledonia (het huidige Schotland).

The Eagle

Daarna hoort nooit meer iemand iets van de soldaten. Ook de gouden adelaar die het legioen bij zich draagt verdwijnt spoorloos.

Twintig jaar later gaat legerofficier Marcus Aquila (Channing Tatum) op zoek naar het verdwenen legioen. Hij wil de naam van zijn vader zuiveren, die de schuld kreeg voor de verdwijning van de adelaar.

Samen met zijn legereenheid en de jonge slaaf Esca (Jamie Bell) trekt Marcus voorbij de Muur van Hadrianus, de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. The Eagle is een knap gemaakte historische avonturenfilm, zonder de voor het genre kenmerkende massale veldslagen.

Channing Tatum

In The Eagle speelt Channing Tatum een stoere Romeinse soldaat. Dat is een heel andere rol dan het personage waarmee hij doorbrak als acteur: als danser in Step Up.

Ook Jamie Bell brak door in een film waarin hij een danser speelde. Als veertienjarig jongetje had hij de hoofdrol in Billy Elliot.

Bell kan dan misschien goed dansen, paardrijden kon hij nog niet. Omdat zijn personage wel paardrijdt, kreeg hij op de set paardrijlessen.

Meer over