The Equalizer 2

Denzel Washington beukt door in The Equalizer 2

RTL 7 - zaterdag 8 april om 22:10

© Columbia Pictures
In dit vervolg op The Equalizer gaat Denzel Washington vrolijk door met waar hij mee bezig was: wraak nemen op mensen die zijn dierbaren iets aandoen.

Werkte Robert McCall (Denzel Washington) in The Equalizer nog in een bouwmarkt, in dit vervolg heeft hij een nieuw baantje gevonden.

The Equalizer 2

Dat kon ook eigenlijk niet anders. Door het slagveld dat hij daar heeft aangericht onder de Russische maffia was McCalls dekmantel van brave bouwmarktmedewerker niks meer waard.

In The Equalizer 2 is hij daarom iets anders gaan doen. Robert verdient tegenwoordig de kost als taxichauffeur. Hij werkt via een Uber-achtige dienst.

Brussel

Hij heeft het hart nog steeds op de goede plaats. Als hij ziet dat onschuldige mensen het slachtoffer worden van doorgewinterde criminelen, wordt de levensgevaarlijke vechtmachine in Robert weer wakker.

Deze keer komt hij in actie na de dood van een oude vriendin. Ze is in Brussel op gruwelijke wijze vermoord.

McCall zweert niet te rusten voor de daders hun verdiende loon hebben gekregen. Denzel Washington moet er in The Equalizer 2 dus weer flink op los beuken om alles tot een goed einde te brengen.

Denzel Washington

Denzel Washington acteert al dik veertig jaar. Zijn eerste rol speelde hij in 1977.

Toch is The Equalizer de eerste Washington-film die een vervolg kreeg. Na meer dan vijftig films en series is The Equalizer 2 dus zijn allereerste sequel. Later dit jaar verschijnt The Equalizer 3.

Meer over