The Equalizer

Denzel Washington vs. de Russische maffia in The Equalizer

Veronica - dinsdag 15 november om 20:29

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Robert McCall (Denzel Washington) lijkt op het eerste gezicht een doodgewone bouwmarktmedewerker, maar in The Equalizer wordt al snel duidelijk dat dat beeld niet helemaal klopt.

Robert McCall (Denzel Washington) is een rustige, onopvallende man met een doodgewone baan in een bouwmarkt. Althans, zo lijkt het. Het duurt in de keiharde actiefilm The Equalizer niet lang voor hij zijn oude beroep weer op moet pakken.

The Equalizer

Voor hij bij die bouwmarkt aan de slag ging, was Robert in dienst van een geheim overheidsagentschap. De vaardigheden die hij daar heeft opgedaan komen hem in The Equalizer nog goed van pas.

Tijdens een van zijn slapeloze nachten leert Robert namelijk de jonge Teri (Chloë Grace Moretz) kennen. Als hij merkt dat een stel extreem gewelddadige Russische gangsters haar dwingen in de prostitutie te werken, komt Robert in actie om haar te bevrijden.

Bouwmarkt

Om Teri te kunnen bevrijden, zal Robert de hele bende uit moeten schakelen. Daarbij komen de vaardigheden uit zijn vorige leven dus goed van pas: Robert maakt de ene na de andere Russische schurk een kopje kleiner.

Hoogtepunt van The Equalizer is de slotscène, waarin Robert creatief gebruik maakt van alledaagse artikelen uit de bouwmarkt waar hij werkt om zijn tegenstanders uit te schakelen. 

The Equalizer leverde bijna 200 miljoen dollar op. Niet zo gek dus dat er een vervolg kwam: The Equalizer 2 ging in augustus 2018 in première.

Meer over