The Event

Buitenaardse inwoners bedreigen de gemoedsrust van Amerikanen en maken de president nerveus in The Event. De nieuwe serie, waarvan RTL 5 vanavond de eerste drie afleveringen uitzendt, roept herinneringen op aan Lost: ook hier is weinig tot niets wat het lijkt.


Hoe zit het precies?
In 1945 is in Alaska een ruimteschip neergestort. De overlevenden leken op mensen, maar onderzoek wees uit dat hun DNA één procent verschilde met dat van gewone aardlingen. Bovendien verouderden ze lang niet zo snel. Over hun identiteit en bedoeldingen hulden de ruimtereizigers zich in stilzwijgen. De Amerikaanse overheid sloot 79 gecrashte passagiers voor de zekerheid op. Maar er wisten een paar aliens te ontsnappen, deze zogenaamde ‘sleepers’ mengden zich onder de bevolking.

Wat is het probleem?
De CIA denkt dat de buitenaardse bezoekers de macht op aarde willen overnemen. Een moord-aanslag op president Elias Martinez (Blair Underwood) lijkt dat te bevestigen: hun wapens zijn van bovenmenselijk kaliber. De speurtocht van de CIA naar de daders heeft weinig kans van slagen, omdat de leider van het team zelf van een andere planeet komt.

Wie moet het dan oplossen?
Knappe jonge held Sean Walker (Jason Ritter) is computerprogrammeur, maar zijn vriendin Leila Buchanan (Sarah Roemer) verdwijnt spoorloos tijdens een romantische cruise op de Caribische Zee. Hij gaat haar zoeken, stuit op een complot tegen de regering en komt met gevaar voor eigen leven elke aflevering een stukje dichter bij de waarheid. De leider van de gevangen aliens, Sophia Maguire (Laura Innes, Dr. Weaver uit ER), kan hem misschien helpen. Maar is zij wel te vertrouwen?

Bekijk hieronder de trailer van The Event.

Reageren