The Event loopt op z'n eind

In de ontknoping van de sciencefictionserie The event worden volgens uitvoerend producent Jeffrey Reiner alle mysteries rond de aliens op aarde ontrafeld: "Het eindspel wordt heel bevredigend en zal de kijkers tevreden stemmen."

In de laatste twee afleveringen van The event wordt vanavond in elk geval duidelijk wat het in de titel genoemde evenement nu precies inhoudt. Reiner:" Je begrijpt straks wie de aliens zijn, waar ze vandaan komen en wat ze willen. Ook wordt duidelijk wie Sean Walker is."

President Martinez is vastbesloten de verraders in zijn midden te straffen. Sean, Vicky, Sterling en Simon doen een laatste poging om het virus te stoppen, terwijl Leila vecht voor haar leven. 

Na vanavond valt het doek voor de serie, want ondanks de spannende seizoensfinale besloot de Amerikaanse zender NBC wegens tegenvallende kijkcijfers geen tweede seizoen te bestellen. 

Vervolg
Maar wat geestelijk vader Nick Wauters betreft, krijgt de serie sowieso een staartje. "We hebben veel toegewijde fans en beloven ze dat we hoe dan ook verder gaan met het vertellen van ons verhaal." 

Meer over:

Reageren