The Exorcist

Heerlijk griezelen met horrorklassieker The Exorcist

Veronica - zaterdag 16 oktober om 01:00

© \\media-press.tv\dfs\ftp\tele5\
Horrorfilms zijn bedoeld om lekker bij te griezelen. Bij de klassieker The Exorcist gaat dat zeker lukken.

Je kunt er als maker van een horrorfilm alleen maar van dromen: bioscooppubliek dat tijdens je film flauwvalt van angst. Regisseur William Friedkin kreeg het voor elkaar met de klassieker The Exorcist.

The Exorcist

Actrice Chris MacNeil (Ellen Burstyn) verhuist met haar dochter Regan (Linda Blair) naar Washington om daar een film op te nemen. Eenmaal in de Amerikaanse hoofdstad verandert de anders zo lieve en brave Regan drastisch.

Ze begint zich anders te gedragen, maar ook haar lichaam verandert. Artsen kunnen niets vinden, ook niet na een hele reeks tests.

Ze kunnen niks voor Regan doen. Het meisje begint ondertussen in tongen te spreken en moet vastgeketend worden aan haar bed.

Ten einde raad wendt Chris zich in The Exorcist tot de jonge katholieke priester Karras. Hij ziet wat er aan de hand is: een demon heeft bezit genomen van Regan.

Linda Blair

De demon in Regan is te sterk voor de onervaren Karras alleen. Om hem uit te drijven heeft Karras hulp nodig van de ervaren Merrin (Max von Sydow).

Is hun geloof sterk genoeg om de demon het hoofd te bieden?

De katholieke kerk was niet blij met The Exorcist: de film zou de duivel verheerlijken. Sommige gelovigen gingen zelfs zover in hun afkeer voor de film dat productiemaatschappij Warner Bros. bodyguards inhuurde om hoofdrolspeelster Linda Blair te beschermen.

Meer over