The Expendables 3

Lekker beuken met Sylvester Stallone

Veronica - dinsdag 1 juni om 22:15

© © SPLENDID FILM KLEIN GMBH / MKNS
Net als zijn twee voorgangers is The Expendables 3 een knallend vuurgevecht met alle grote actiehelden van de afgelopen decennia.

The Expendables verscheen in 2010. Twee jaar later volgde het tweede deel. Sylvester Stallone, acteur en producer, was eigenljk van plan om het daarbij te laten.

The Expendables 3

De eerste twee delen deden het zo goed, dat Sly van gedachten veranderde. “We werden aangemoedigd een derde film te maken”, zei hij bij de aankondiging van de film. 

In The Expendables 3 komt het Expendables-team van Barney Ross (Stallone) in aanraking met oud-medeoprichter Stonebanks (Mel Gibson). Stonebanks verdient tegenwoordig de kost als wapenhandelaar.

Hij heeft maar één missie: The Expendables uit de weg ruimen. Dat pikt Ross niet. Sterker nog: hij gaat de strijd met Stonebanks en zijn mannen aan.

Sylvester Stallone

Om die strijd tot een goed einde te kunnen brengen hebben The Expendables wel wat vers bloed nodig. Dat verse bloed komt in de vorm van een stel (relatief) jonge honden: Kellan Lutz (bekend van de Twilight-films), bokser Victor Ortiz, Glen Powell en MMA-kampioen Ronda Rousey.

Naast die nieuwkomers en de vertrouwde spierbundels Sylvester Stallone, Jason Statham en Arnold Schwarzenegger hebben ook actiehelden Harrison Ford, Antonio Banderas en Wesley Snipes een rol in The Expendables 3. Met zijn allen zorgen ze voor een flinke dosis actie en explosies. 

Stallone en co zijn The Expendables blijkbaar nog niet zat: er zou een vierde film op de planning staan. Een eventuele releasedatum is nog niet bekend.

Meer over