The Faculty

Een middelbare school vol buitenaardse wezens

SBS 9 - donderdag 30 juli om 20:30

© http://info.premiere.de
Er gebeuren vreemde dingen op Herrington High. Na onderzoek ontdekken Casey en Delilah, leerlingen van de school, dat buitenaardse parasieten lichaam en geest van hun leraren hebben overgenomen.

Niet alleen de leraren, ook de meeste studenten zijn veranderd in buitenaardse wezens. 

The Faculty

Wanneer Casey en Delilah zich moeten verstoppen in een kast in de lerarenkamer zien ze dat zuster Harper door twee leraren wordt gewurgd. Later blijkt zuster Harper ineens springlevend en gedraagt zij zich erg vreemd. Het bewijs van een buitenaardse infectie wordt uiteindelijk door een leraar scheikunde geleverd. Het plan is om de koningin te pakken voordat de aliens zich over het hele land weten te verspreiden.

Ken je klassiekers

The Faculty kent veel verwijzingen naar klassiekers uit het horror- en sciencefictiongenre. Het hele concept van het menselijke lichaam dat wordt overgenomen door buitenaardse wezens kennen we uit The Invasion of the Body Snatchers. De scène waarin de vingers van een leraar worden afgehakt en die vervolgens als levende wezens vliegensvlug wegkruipen, komt direct uit The Thing. Maar ook de scène waarin het bloed wordt getest, om te kijken of het wel of niet menselijk is, komt rechtstreeks uit The Thing.  

Robert Rodriguez 

Robert Rodriguez is een echte genreliefhebber. Het liefst maakt hij genrefilms waarbij lekker veel bloed rondvliegt, getuige zijn films: From Dusk Till Dawn, Desperado, Machete en Sin City.

Meer over