The Faculty

Een middelbare school vol buitenaardse wezens

SBS 9 - donderdag 22 oktober om 20:30

© Turner
Er gebeuren vreemde dingen op Herrington High. Na onderzoek ontdekken Casey en Delilah, leerlingen van de school, dat buitenaardse parasieten lichaam en geest van hun leraren hebben overgenomen.

Niet alleen de leraren, ook de meeste studenten zijn veranderd in buitenaardse wezens. 

The Faculty

Casey (Elijah Wood) en Delilah (Jordana Brewster) moeten zich verstoppen in een kast in de lerarenkamer. Van daaruit zien ze dat twee leraren schoolverpleegkundige Rosa Harper (Salma Hayek) wurgen.

Niet veel later blijkt Rosa ineens springlevend. En ze gedraagt zich ook nog eens vreemd.

Uiteindelijk is het een scheikundeleraar die in The Faculty het definitieve bewijs van een buitenaardse infectie levert.

De leerlingen moeten de alien-koningin te pakken zien te krijgen voordat de aliens zich over het hele land weten te verspreiden.

Robert Rodriguez

The Faculty kent veel verwijzingen naar klassiekers uit het horror- en sciencefictiongenre. Het hele concept van aliens die menselijke lichamen overnemen komt uit de klassieker The Invasion of the Body Snatchers. 

De scène waarin de vingers van een leraar worden afgehakt en die vervolgens als levende wezens vliegensvlug wegkruipen, komt uit The Thing. Ook de scène waarin de leerlingen bloed testen om te kijken of het wel of niet menselijk is, komt rechtstreeks uit die film. 

Door uit klassiekers te citeren eert regisseur Robert Rodriguez (MacheteDesperado) zijn favoriete films en regisseurs.

Meer over