The Family Stone

Sarah Jessica Parker ontmoet haar schoonfamilie in The Family Stone

NET 5 - donderdag 8 december om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
De vrijgevochten familie Stone brengt traditioneel de feestdagen gezamenlijk door. Dit jaar neemt oudste zoon Everett (Dermot Mulroney) een verrassing mee: zijn aanstaande bruid. Everetts moeder ziet het niet in haar zitten.

Vlak voor de feestdagen begint Meredith (Sarah Jessica Parker) toch wel een beetje nerveus te worden. Ze gaat de familie van haar verloofde Everett voor het eerst ontmoeten.

The Family Stone

Om te zorgen dat ze niet de enige nieuweling is voor de familie Stone, vraagt ze voor de zekerheid haar zus Julie Claire Danes mee. Als ze Everett mag geloven, is The Family Stone behoorlijk excentriek.

Meredith kan haar borst dus natmaken. Eenmaal bij haar kersverse schoonfamilie aangekomen, komen Merediths ergste nachtmerries uit.

De vrijgevochten Stones vinden Meredith nogal gespannen en arrogant. Vooral moeder Sybil (Diane Keaton) ziet haar helemaal niet zitten.

En dat terwijl de Stones haar zusje Julie meteen omarmen. Meredith moet alle zeilen bijzetten om de familie voor zich te winnen. 

Sarah Jessica Parker

Regisseur en scenarioschrijver Thomas Bezucha vond het belangrijk dat de hoofdrolspelers in The Family Stone een geloofwaardige familie neer konden zetten. Daarom liet hij de negen acteurs wekenlang samen repeteren.

Daar hoorde ook een spoedcursusje gebarentaal bij: alle personages moesten in de film kunnen communiceren met de dove zoon Thad (Ty Giordano).

Die voorbereiding wierp vruchten af: de film bracht wereldwijd ruim 92 miljoen dollar op. En dat terwijl het budget zo'n 17 miljoen dollar was.      

Meer over