The Fault in Our Stars

Verliefde tieners in Amsterdam

NET 5 - woensdag 5 augustus om 20:30

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
Tieners Hazel en Gus ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor lotgenoten. Ondanks hun gebreken lijken ze voor elkaar gemaakt.

De zestienjarige Hazel (Shailene Woodley) is ongeneeslijk ziek, bij Gus (Ansel Elgort) is zijn been geamputeerd. Ze worden verliefd en besluiten samen naar Amsterdam te gaan om de favoriete schrijver van Hazel te ontmoeten.

The Fault in Our Stars

Hazel berust zich in haar ziekte en heeft de naderende dood geaccepteerd. Wat vaker het geval is geldt ook voor Hazel, zij maakt zich vooral zorgen om haar vrienden en familie die ze moet achterlaten. Om haar moeder een plezier te doen bezoekt zij een zelfhulpgroep voor jonge kankerpatiënten. Hier ontmoet ze Gus die zijn been heeft moeten laten amputeren. Ze zijn beide niet op hun mondje gevallen en hebben een goede klik. Er bloeit een romance op tussen die twee.

Young adult

'Young adult', een genre dat zich mikt op grofweg 14 tot 21 jaar, bestaat al langer dan vandaag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Harry Potter-reeks of The Hunger Games. Deze populaire romans zijn maar al te graag verfilmd. The Fault in Our Stars, naar het gelijknamige boek van schrijver John Green, is ook zo'n verfilming die niet kon uitblijven.

Amsterdam

Amsterdam is door deze film een toeristische attractie rijker, namelijk het bankje aan een Amsterdamse gracht waar het verliefde stel op te zien is. Met een beetje pech moet je lang wachten voordat je een selfie kunt nemen op dit bankje. 

 

 

Meer over