The Fault in Our Stars

Verliefde tieners in Amsterdam

SBS 9 - zaterdag 19 september om 22:50

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
Tieners Hazel en Gus ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor lotgenoten. Ondanks hun gebreken lijken ze voor elkaar gemaakt.

De zestienjarige Hazel (Shailene Woodley) is ongeneeslijk ziek, bij Gus (Ansel Elgort) is zijn been geamputeerd. Ze worden verliefd en besluiten samen naar Amsterdam te gaan om de favoriete schrijver van Hazel te ontmoeten.

The Fault in Our Stars

Hazel berust zich in haar ziekte en heeft de naderende dood geaccepteerd. Wat vaker het geval is geldt ook voor Hazel: ze maakt zich vooral zorgen om haar vrienden en familie die ze moet achterlaten.

Om haar moeder een plezier te doen bezoekt zij een zelfhulpgroep voor jonge kankerpatiënten. Hier ontmoet ze Gus, die zijn been heeft moeten laten amputeren.

Ze zijn beide niet op hun mondje gevallen en hebben een goede klik. Dat is in The Fault in Our Stars het begin van een romance.

Ansel Elgort

Shailene Woodley stond erop dat Ansel Elgort niet alleen het script voor The Fault in Our Stars las; hij moest het boek ook lezen. De acteur gehoorzaamde:

"Ik dacht, als ik haar vertel dat ik het niet gelezen heb, wordt ze boos tijdens onze auditie en dat schiet niet op. Dus heb ik speciaal voor Shailene het boek gelezen".

Dankzij de film is Amsterdam een toeristische attractie rijker: het bankje waar Hazel en Gus elkaar omarmen. Vlak na de release van de film werd het bankje gestolen.

In die korte tijd was het bankje een populaire plek geworden, dus zette de gemeente Amsterdam een nieuw bankje op die plek neer.

Meer over