The First Wives Club

Gedumpte dames nemen zoete wraak in The First Wives Club

VRT1 - vrijdag 27 januari om 23:04

© TVN/www.prosieben.com/ORF (FS1/FS2)
‘Don't get mad. Get everything.’ Daar draait het om in The First Wives Club. Goldie Hawn, Diane Keaton en Bette Midler, echtgenotes op middelbare leeftijd, pikken het niet langer dat ze worden ingeruild voor jonge groene blaadjes.

Schoolvriendinnen Elise (Goldie Hawn), Brenda (Bette Midler) en Annie (Diane Keaton) hebben elkaar tientallen jaren niet gezien. Nu ze alle drie tegen de vijftig lopen, komen ze elkaar weer tegen.

First Wives Club

Het weerzien is fijn, al is de aanleiding allesbehalve vrolijk: ze treffen elkaar op de begrafenis van een klasgenote. Ze pleegde zelfmoord omdat haar man haar in de steek liet.

Als de dames ontdekken dat ook hún mannen van plan zijn hen in te ruilen voor een jonger exemplaar, besluiten ze in The First Wives Club wraak te nemen. Elise, Brenda en Annie gaan hun overspelige echtgenoten financieel uitkleden.

Het is aan de hoofdrolspeelsters te danken dat dit dunne verhaal een leuke film oplevert. Vooral Goldie Hawn is op dreef als ooit gevierd actrice die nu alleen nog maar bijrollen krijgt.

Hawn, Midler en Keaton hadden wel oren naar een vervolg, maar de studio zag daar geen brood in.

Diane Keaton

Diane Keaton is de enige van de drie hoofdrolspeelsters uit The First Wives Club die nooit getrouwd is geweest.

Bette Midler trouwde in 1984 met komiek Martin von Haselberg. Het stel is nog steeds bij elkaar.

Goldie Hawn trouwde – en scheidde – twee keer. Inmiddels heeft ze al sinds 1983 een relatie met Kurt Russell, maar getrouwd zijn ze niet.

Meer over